By_Kom@ndo Admin
Mesaj Sayısı : 465 REP GÜCÜ : 3377 Kayıt tarihi : 12/04/09 Yaş : 35 Nerden : KONYA
| Konu: BAL VE TARCIN Cuma Nis. 17, 2009 3:54 am | |
| Tarçın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak kullanılmasına karşın, sağlığa birçok faydaları vardır. *Zengin kalsiyum,magnesyum,lif ve demir kaynağıdır. *Son yıllarda yapılan çalısmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır.(özellikle 2.tip diabet hastalarında) *LDL kolestrolü düşürür,(günde yarım çay kaşığı alınması halinde) *Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler, *Soğukalgınlığı,grip ve nezleye iyi gelir,(bal veya limonla alındıgında) *Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir. *Eklem yangısı (arthritis)ağrılarına iyi gelir.(yarım çay kaşığı tarçını bir yemek kaşığı balla karıştırarak her sabah kahvaltından önce veridiğinde bir hafta içinde ağrılarda önemli bir azalma,bir ay içinde de ağrısız yürüme) *Tarçının koklamak hafızayı canlandırıcı bir etki yapar. *Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur. Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlar.Araştırmalar 300 gr. sütlaça 6 gr. kadar tarçın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yükselişin önemli ölçüde azaldığını tespit etmişlerdir. | |
|