...:::WWW.unutulan.TK:::...
DAHA KALİTELİ HİZMET İÇİN ÜYE OLUNUZ...

ÜYE OLDUKTAN SONRA SİZE GELEN MAİL AKVİTE EDİNİZ..



ÜYELERİMİZ BÜTÜN AKTİVİTELERDEN YARARLANMA HAKKINA SAHİPTİR ...

ÜYELİK İŞLEMİ SADECE 10 SANİYENİZİ ALACAKTIR...

genclik_forumu@hotmail.com
...:::WWW.unutulan.TK:::...
DAHA KALİTELİ HİZMET İÇİN ÜYE OLUNUZ...

ÜYE OLDUKTAN SONRA SİZE GELEN MAİL AKVİTE EDİNİZ..



ÜYELERİMİZ BÜTÜN AKTİVİTELERDEN YARARLANMA HAKKINA SAHİPTİR ...

ÜYELİK İŞLEMİ SADECE 10 SANİYENİZİ ALACAKTIR...

genclik_forumu@hotmail.com
...:::WWW.unutulan.TK:::...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 BAL VE TARCIN

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
By_Kom@ndo
Admin
Admin
By_Kom@ndo


Mesaj Sayısı : 465
REP GÜCÜ : 3377
Kayıt tarihi : 12/04/09
Yaş : 35
Nerden : KONYA

BAL VE TARCIN Empty
MesajKonu: BAL VE TARCIN   BAL VE TARCIN I_icon_minitimeCuma Nis. 17, 2009 3:54 am

Tarçın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak kullanılmasına karşın, sağlığa birçok faydaları vardır. *Zengin kalsiyum,magnesyum,lif ve demir kaynağıdır. *Son yıllarda yapılan çalısmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır.(özellikle 2.tip diabet hastalarında) *LDL kolestrolü düşürür,(günde yarım çay kaşığı alınması halinde) *Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler, *Soğukalgınlığı,grip ve nezleye iyi gelir,(bal veya limonla alındıgında) *Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir. *Eklem yangısı (arthritis)ağrılarına iyi gelir.(yarım çay kaşığı tarçını bir yemek kaşığı balla karıştırarak her sabah kahvaltından önce veridiğinde bir hafta içinde ağrılarda önemli bir azalma,bir ay içinde de ağrısız yürüme) *Tarçının koklamak hafızayı canlandırıcı bir etki yapar. *Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur. Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlar.Araştırmalar 300 gr. sütlaça 6 gr. kadar tarçın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yükselişin önemli ölçüde azaldığını tespit etmişlerdir.


BAL VE TARCIN Emegesaygmp6
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://genclikforumu.yetkinforum.com
 
BAL VE TARCIN
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
...:::WWW.unutulan.TK:::... :: GENEL BİLGİLER :: ŞİFALI BİTKİLER-
Buraya geçin: